fredag 24. august 2012

Any shape - tutorial

Da var det min tur til og være kreativ inne på ScrappaLoss.. Så da har jeg i kjent stil laget enda en tutorial.. Men denne gangen var det litt spennde. For jeg hadde nemlig helt glemt av det, så jeg kom på det i går kveld..

Men her er resultatet, og vil du se tutorialen så gjør du det HER. (Edit- ScrappaLoss sin blogg er tatt ned, så den følger under her )


Ark: Maja Design



Jeg valgte og lage en eske ut av denne formen her, og lager da fire stykker av den. 




Så måler du deg frem til hvor lang papirremse du må ha. Jeg måtte ha 24" og kuttet da tre strimler med en vidde på 3 3/4 " da jeg ville at høyden skulle være 3"



2 av strimlene lagde jeg et merke ved 3/4"





Også kuttett jeg de opp i små strimler i den delen som da ble 3/4"





Ha godt med lim rundt i kantene på baseformen din. Her har jeg tatt litt og litt fordi mitt lim var veldig hurtigtørkende. 



Lim fast den frynsete delen til basen, og pass på at du hele tiden følger med på utsiden slik at alt blir liggende kant i kant. Ikke la det skli utover for du skal ha på lokk og det må vi klare og justere litt større, da basen er lik. 



Bruk godt med flytende lim når du limer kanten, og husk og gi godt med overlapp. 




Så tar du en av basedelene og limer i bunn slik at frynsene ikke synes



Den siste remsen delte jeg i to, og lagde frynser på samme måte måtte som med bunnen, men når jeg limer den så passer jeg på at jeg lar den så vidt skli litt på utkanten av basen. Vi trenger at den blir bare bittelitt større en basen slik at lokket legger seg pent opp på bunnen. 



Og på samme måte som bunn så skjuler du frynsene med den siste basen. 

Jeg brukte nok for tynt papir når jeg lagde denne, men den holdt seg faktisk veldig fint når jeg fikk dekorert den!

Med denne teknikken kan du lage nesten hva som helst av former, det er bare og prøve seg frem. Og jeg håper du legger ved en link til det du har laget i kommentar feltet her, om du skulle bli inspirert til og teste ut teknikken :-) 




2 kommentarer:

Tusen takk for kommentarer, jeg setter utrolig stor pris på de :-)