fredag 24. august 2012

Any shape - Tutorial

Jepp, du leste riktig... Tenkte jeg skulle vise dere hvordan du kan lage en boks med en hvilken som helst shape!

Og her blir du med etterhvert som den blir til.. Ingen test forsøk i forkant eller noe, for jeg kom nemlig på i går morges at jeg måtte lage tutorial til i dag. Og jeg ante ikke hva jeg skulle gjøre. Så da tenkte jeg at jeg kunne lære meg noe nytt i samme slengen også....

Så ikke noe og vente med, her er det bare og hive seg med :-)


Først bestemmer du deg for hvilken shape du vil ha. Jeg tok en pringels boks og tegnet sirkeler som jeg da fikk til og bli sammenhengende. Så lager du to helt like, + to til som er en anelse større. 
Om du vil kan du tegne skyer, bobler eller hva som helst!
Her er mine fire klar til og begynne på.


Så bestemmer du deg for høyden du vil ha på boksen, jeg ville ha den 3 inch. Så da skjærte jeg strimler på 3 3/4"


Og de strimlene preger du ved 3/4"


Og her kommer da "trikset" til hvorfor du kan lage any shape du vil.. På kantene som da er 3/4" klipper du små striper hele veien.


Da blir de slik... Og disse skal limes på de største shapene du har skjært til. Og dette blir da bunn.


Bruk godt med lim som tørker fort. Limet jeg hadde på her tørket ikke fort nok, så jeg endte faktisk med og bruke ATG  min.


Jobb fra utsiden. Hold en hånd på innsiden som du hele tiden bruker neglen til og dytte stripene ordentlig nedentil og forme veggen. Når du kommer til buer som vist her bør du holde neglen hardt nedentil også bøyer du arket frem og tilbake et par ganger så det bøyer seg naturlig. Så fortsetter du og lime.
Og bruk god tid.............viktig!


Pass på at du overlapper i skjøter og bruker ekstra mye lim der.


Slik ser det da ut når du har kommet deg hele veien rundt.
Også limer du en av de andre shapene inn i boksen slik at den blir pen utseendemessing, og forsterker bunn.


Og da var vi kommet til lokket. Samme prosedyre, men her har jeg valgt kortere kant.


Og slik blir den... Wohoooo.. 
Ikke dårlig til og være første forsøk eller hva?
Det eneste jeg kan klage på er at jeg lagde nok veggen litt for høy, for den kollapser litt innover. Så om jeg skal lage den igjen så lager jeg den nok med 2" vegger istedenfor 3".
Og en annen ting er at jeg kommer til og bryte ned fibrene i arket før jeg begynner og lime, det og gjør nok jobben litt lettere :-)

Og det ferdige pyntede resultatet ble slik :Så vil jeg takke deg for at du har blitt med meg på denne reisen. Og om du lager noe med denne tutorialen blir jeg superhappy om du vil vise den frem. Er det noe som ikke er forklart bra nok, så er det bare og spørre. Jeg ser noen av bildene er igjen bluret.. Må ønske meg et speilreflekskamera til jul ;-)
Og er det en tutorial du kunne ønske deg i fremtiden, la meg vite det, så skal jeg se hva jeg får til!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentarer, jeg setter så utrolig stor pris på de :-) Og de vil garantert bli returnert som takk!