fredag 27. august 2010

Gamle Trondenes sparebank

Vel, jeg er jo på ferie i Harstad. Og på vei fra "Høna" og ned til byen spottet jeg et utrolig vakkert hus.. Og som den nysjerrigper jeg er måtte vi jo stoppe, og naboene der fikk besøk av en ivrig liten østlending. Og en av naboene kunne fortelle meg at det var Gamle Trondenes sparebank som hadde hatt tilhold der.. Og det hadde stått tomt sikkert iallfall de par siste tiårene..

Blir litt lei meg jeg når jeg ser og hører slikt. Måtte jo se litt på nett hva jeg kunne finne ut om huset når vi kom hjem igjen til "Høna". Det ble bygget i 1885, og er du litt intresert kan du lese litt mer HER. Det ble også kåret til og være med på konkuransen om Harstad vakkreste hus.. Det vant ikke, men jeg håper at noen nå fikk øynene opp, og setter huset istand.. For det fortjener det..3 kommentarer:

 1. Her har du fått et par "blink-skudd".
  Hva med å legge ut på denne sia:

  http://lokalhistoriewiki.no/index.php/Trondenes_Sparebank

  Hilsen GEK

  SvarSlett
 2. Veit du forresten at huset nå er under restaurering.

  Gek

  SvarSlett
 3. Oj, nå ble jeg glad. Helt supert og høre at det blir satt i stand. Da gleder jeg meg til og se det neste gang jeg reiser til Harstad. Kan nok ikke legge inn mine bilder på den linken, for det er jo linken til Trondenes sparebank. Men om det hadde vært en side som hadde het gamle trondenes sparebank, og husets historie, så kunne jeg jo lagt det inn :-) Jeg var faktisk villig til og kjøpe det jeg, og tilbød eieren den summen han hadde betalt for det selv, men han ville ikke selge for den prisen.Et slikt hus fortjener og bli satt i stand.

  SvarSlett

Tusen takk for kommentarer, jeg setter utrolig stor pris på de :-)