søndag 8. februar 2015

Gratulerer alle mammaer der ute.

Ja i dag feirer vi morsdag.. Er det ikke herlig.En liten oppmerksomhet til alle dere mammaer der ute. Men hvor mange av dere aner opprinnelsen til morsdagen? Ja dere begynner vel og kjenne meg nå.. Jeg har en ting for slikt ;-)
Anna Maria Jarvis er damen som innførte denne tradisjonen. I 1905 holdt hun en minnemarkering for sin mor Ann Maria Reeves Jarvis, som etter borgerkrigen i USA kjempet hard for og forbedre de sanitære forholdene for alle parter. Dette gjorde hun ved og opprette flere foreninger som hun kalte Mother`s day work clubs.
Julia Ward Howe skrev i 1870 en bok kalt morsdagsoppropet  inspirert av Ann Maria Reeves Jarvis, og prøvde og få innført en helligdag kalt morsdag for fred. Men dette mislykkes hun med. Men Anna Maria Jarvis jobbet for og få en en offisiell minnedag for mødre et år etter at moren hennes døde. Og den 10.mai 1908 feiret de den første morsdagen i west virginia i den kirken moren hennes hadde undervist ved søndagskolen. Dette spredde seg fort og snart feiret 45 stater denne dagen. Så i begynnelsen av 1912 ble den erklært en offisiell helligdag, og i 1914 erklærte presidenten den første nasjonale morsdagen.

I Norge ble den for første gang feiret i Bergen i 1919. Etter en stund ble det mer regnet som en familiedag hvor mor fikk litt ekstra oppvarting, med frokost på sengen, og blomster. Nå i nyere tid har det blitt en kommersiell dag, og nå ser den dessverre ut til og skli bort, til fordel for andre høytider/minnemarkeringer. Noe jeg personlig må si at jeg synes er trist. Synes det er koselig og gi det flotte mennesket som har måttet holde ut med meg i mange år en ekstra liten oppmerksomhet ;-)

Så jeg har laget en liten eske, som jeg fyller opp med sjokolade. Gratulerer med morsdagen alle mammaer, dere fortjener all oppmerksomhet her i verden i dag!

Esken er laget med Ark fra Maja Design. Rosetten er fra Nellie Snellen. og stemplene er fra KaBoks
Som alltid, kos deg med hobbyen din!

Artikkelen er laget for scrapping.no, og du kan lese den HER.
Og esken er laget for KaBoks, og du finner siden deres HER.

1 kommentar:

  1. Igjen, en herlig lite eske du har laget. :)
    Og de kortene med kattene på under her, var jo bare så flotte! :D

    SvarSlett

Tusen takk for kommentarer, jeg setter utrolig stor pris på de :-)