fredag 6. februar 2015

Samefolkets dag

Du har kanskje sett et flagg eller flere vaie friskt i vinden i dag? Både norske og samiske. Ja for i dag feirer vi samenes dag. Den er til minne om det første samiske landsmøtet som ble holdt i Metodistkirken i Trondheim i 1917.
Og samene begynte og feire denne dagen i 1993. Den norske regjeringen anerkjente den i 2001, og de fikk da kalle den Samenes nasjonaldag. Og i 2003 ble den offisielt en flagg dag.
Noen kaller dagen for samefolkets dag, og noen sier samenes nasjonaldag. Det viktigste er vel at det er en feiring :-)
Og det feires ved og bruke de tradisjonelle koftene, og samles rundt maten.

Det arrangeres også masse forskjellige kulturarrangementer rundt omkring i landet. I Oslo møtes folk fra Oslo og omegn på rådhustrappen klokken ni mens nasjonalsangen Sámi soga lávlla spilles på rådhusets klokkespill. Derifra går turen videre til en uhøytidelig samling med  sosial omgang og litt mat i Oslo rådhus.

Jeg vil iallefall bare si: Gratulerer med dagen, uansett hvor og hvordan du feirer i dag. Håper dere koser dere med masse god mat og at dagen blir helt fantastisk.

Også har jeg jo selvfølgelig laget et kort til anledningen ;-)

 Både bakgrunn som er nasjonalsagen printet i avisen i 1907, og bildet er funnet på google. Gratulerer stemplet er fra Kort & Godt. Stjernene er en die fra KaBoks. Og jeg har brukt glossy accent på de.   Både bildet og vimpelen er satt på 3D puter for litt høyde så kortet ikke blir så flatt. Så håper jeg du ble inspirert, og kanskje lærte du noe nytt :-)


Som alltid, kos deg med hobbyen din!      

Denne artikkelen er skrevet for scrapping.no, og den kan du lese HER

1 kommentar:

  1. Such a fun card! I love Norway, but have been there only once - such a beautiful country!

    SvarSlett

Tusen takk for kommentarer, jeg setter utrolig stor pris på de :-)